O blogu in avtorju

Kdo že?  Staša, doma iz Zagorja ob Savi, po poklicu pravnica,   po duši večna romarka,  popotnica, raziskovalka življenja. Blogerka. Knjigožerka, zasvojena s knjigami, ki kakšno zgodbo in dogodek tudi zapiše…  Mama, hčerka, sestra, teta… velike in  razumevajoče družine.  Od l. 2013 tudi ponosna dvakratna babica Ive in Lili.  Malo samosvoja… Nič posebnega.

E-mail: stasa.lepej@siol.net.

Zaradi pomanjkanja prostora na tej strani si poglejte še zapis o romanju l. 2010 po Galileji na:

http://stasa1.blog.siol.net/2011/05/24/jesus-trail-romanje-po-izraelu-2010-2/.

 • Share/Bookmark

9 komentarjev na "O blogu in avtorju"

 1. Nena, dne 16.03.2009

  Sem prebrala knjigo – prvič in drugič. Prvič v brzini, me je zanimalo iz km v km, drugič zbrano in počasno. In želela čez vikend kaj hodit, da vidim, kako se nabirajo km. Pa me je regrat premamil. Ne znam si predstavljat… Cenim pa tvoj pogum. In odločitev, da greš sama. Se mi zdi, da so tovrstne poti res za to, da greš sam-a… Pa, saj tako ali tako preživimo življenje sami. Tako ali drugače. Skratka: s knjigo sem jokala, pa sploh nisem vedela, ali zate, ali zame, ali za obe… Ampak včasih to paše. Vesela sem, da te poznam, in hvala ti. En lep dan – tudi če ne hodiš.

 2. milena, dne 20.01.2010

  Pozdravljena!
  Kako zelo sem hvaležna prijateljici, da je prebrala Camino in potem še meni posodila knjigo !!! neverjetno doživetje že ob branju…kar preselila sem se tja, kar vidim se tam, tako zelo me vleče…iz strani v stran bom leze vame…to moraš čutiti, ne da se opisati….
  Sama sem pohodnik, vleče me v gore, uživam v naravi, a zaenkrat nimam poguma niti denarja za “veliki” camino, zelo rada bi pa šla na naš slovenski 5-dnevni, ki ga je organiziral vaš prijatelj Vinko po Sloveniji. Lepo prosim, dajte mi prosim napotke, kam naj se obrnem za več informacij.najlepša hvala. še se oglasim in poprosim za kakšen nasvet, če le lahko…. veliko uspeha in veliko drobcenih trenutkov sreče. mielna

 3. Anja, dne 14.12.2010

  Zdravo!

  Jaz se nameravam odpraviti na to pot, že od srednje šole, sedaj ko pa se mi zdi da so leta končno ta prava in ko študiram španščino me vleče na to pot bolj kot ne vem kaj. Odpravile bi se 3 študentke in nas zanima ali nam lahko kdo pomaga v zvezi s potovanjem(zanima nas najcenejša varianta z vlakom ali letalom do začetkam klasične poti Santiaga, kjer se začne štart(mesto Pau?). Že v naprej hvala za informacije.

 4. Dani, dne 24.02.2011

  Pozdravljena,

  Prebral sem knjigo! Vsaka čast. Kapo dol. Ven, da je veliko ljudi to naredilo, tudi mnogo znanju, z svojim pogledom in svojim zapisom. Vaš je tisti, ki me je prevzel! Domač, vsakdanji.
  Rad bi kupil vašo knjigo.
  Poßljite jo po povzetju na naslov:

  Terglav Dani
  3313 Polzela
  Polzela 193a

  Lp
  Dani

  Ps;
  Glede na to, da radi berete, vam toplo priporočam knjigo:
  Psi; http://www.psi.si

 5. irena, dne 24.04.2011

  Pozdravljeni!
  Camino Frances sem doživela pred dvemi leti. Seveda sem prej prebrala vse možne knjige o poti, tudi vašo. Enkrat prej in enkrat po prehojeni poti, za obujanje spominov. Ker me še vedno vleče tja, nameravam letos avgusta na Portugalsko pot iz Lizbone. Mogoče veste za koga, ki bi se mi pridružil?
  Za pomoč se vam zahvaljujem. Irena

 6. [...] prijateljico Stašo sva se odločili, da greva oktobra v Andaluzijo na enotedensko srečanje evropohodnikov. Iz vseh [...]

 7. simona, dne 11.10.2015

  Pozdravljeni, tudi jaz veliko hodim sama in bi tudi sama rada enkrat odšla v Camino. Zanima me kako se reče tem Vinkovim tabletam za energijo, ki jih je kupil v Avstriji (o njih pišete v svoji knjigi).

  Zanima me tudi ali še kaj organizirate pohode po Sloveniji?

  Lepo pozdravljeni

  Simona, Slovenske Konjice

 8. stasa, dne 11.10.2015

  Tabletkam se reče pilogal (Hildegard v. Bingen) in so se takrat dobile le v Avstriji. Ne vem, če se še in verjetno jih ne potrebujete. Jaz sem takrat vzela kakšno, mogoče sem jih v vsem življenju pojedla 5, ker nisem zaupala vase. Sigurno bi zmogla pot tudi brez teh tabletk. Kasneje sem šla mnogokrat na pot v še slabši kondiciji, a sem z vztrajnostjo in trmo dosegla cilj. Vse je v glavi in v trdni volji. Trenutno ne hodim kaj dosti, razen vsako leto z neko skupino za en teden hodimo po Češki. Težave imam s koleni in sem hojo omejila, ne pa še povsem odpisala. Ko bo 10 let od pohoda od Goričkega do Pirana, razmišljamo o ponovitvi tega pohoda… Srečno.

 9. Snežana, dne 26.03.2016

  Staša, uživala sem v branju. Res je napisana “po žensko” :-)

  http://50odtenkov.com/2016/03/26/stasa-lepej-in-camino/

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !